Perfekt for hjemmelaging av ost – med denne mikrobiologiske løpeosten vil du kunne lage hvilken som helst løpeost (fersk, kortlagret, langlagret, mugg osv.), preget av unik smak og aroma.
Også for vegetarianere – denne løpen er vegetarisk, inneholder ingen ingredienser av animalsk opprinnelse, og ble laget av Rhizomucor miehei- sopp – noe som betyr at du kan bruke den til å lage favorittosten din uten å bekymre deg for sammensetningen!
Høy effektivitet – emballasjen inneholder 30 mL løpe med en aktivitet på 250 000 MCU/mL, takket være dette er 10 dråper nok til så mye som 10 liter melk! En hel pakke for opptil 500 L melk.
Universal – løpe er nyttig for å tilberede ulike typer ost fra fersk kumelk (også pasteurisert ved lav temperatur (opptil 74°C)), geitemelk og sauemelk, samt melk beriket med plante (soya, ris eller kokosnøttmelk.
Enkel dosering – den flytende formen forenkler doseringen uten at det er nødvendig å veie opp – hjemmelaging av ost har aldri vært så enkelt!
Er du på vegetarisk kosthold? Unngår du produkter av animalsk opprinnelse, men ønsker å nyte deilige oster uten å bekymre deg for ingrediensene? Vi har en metode for å oppnå det! Tilbered dine favoritttyper av hytte-, gul- og muggost hjemme hos deg – det er ekstremt enkelt når du bruker vår flytende mikrobiologiske løpe!
Mikrobiologisk løpe er et enzymatisk preparat hentet fra Rhizomucor miehei- sopp, som er en perfekt erstatning for kalveløpe. Ved å bruke dette produktet kan du lage favorittosten din av alle typer fersk melk: kumelk (også pasteurisert ved lav temperatur (opptil 74°C)), geitemelk og sauemelk, samt melk beriket med plantemelk, uten å bekymre deg for sammensetningen av sluttproduktet!
En enkelt emballasje inneholder 30 ml løpe med aktivitet på 250 000 MCU/mL. Bare 10 dråper er nok til å lage ost av hele 10 liter melk! Den flytende formen letter doseringen av produktet, som ikke må veies ut, noe som gjør ostefremstillingen enda enklere og mer behagelig!
Etter åpning skal produktet oppbevares forseglet tett i kjøleforhold.
Slik bruker du:
Tilsett en passende mengde kalsiumklorid – oppløst på forhånd i en liten mengde kokt vann – til melk oppvarmet til 30°C. Bland alt og la stå i 10 minutter. Varm deretter melken opp til en temperatur på 37-38°C og tilsett en passende dose løpe, oppløst på forhånd i 50 mL vann med en temperatur på 37-38°C. Bland grundig. Stopp blandingen og vent 50-70 minutter slik at det kan dannes en fast ostemasse. Skjær ostemassen som er dannet i 1-1,5 cm terninger. Bland kornet som er laget slik, og flytt det etter ca. 5 minutter med en sil øse inn i en form kledd med osteduk. La osten stå i 20-24 timer. Snu den med noen få timers mellomrom.
Oppbevaring:Etter åpning skal produktet oppbevares forseglet tett i kjøleforhold.
Ingredienser: mikrobiologisk løpe, natriumklorid, konserveringsmiddel: natriumbenzoat
Produktutbytte: 500 l melk
Volum: 30 ml