GDL (Glucono Delta Lactone)

Glucono delta-lakton (GDL), også kjent som glukonolakton, er et mattilsetning med E-nummer E575 brukt som sekvestreringsmiddel, et surgjøringsmiddel, eller et herdings-, betings- eller leavingsmiddel. Det er en lakton av D-glukonsyre. Ren GDL er et hvitt, luktfritt krystallinsk pulver.

GDL har blitt markedsført for bruk i fetaost. GDL er nøytral, men hydrolyserer i vann til glukonsyre som er sur, og tilsetter en smakfull smak til mat, selv om den har omtrent en tredjedel av syren av sitronsyre. Det metaboliseres til 6-fosfor-D-glukonat; Et gram GDL gir omtrent samme mengde metabolsk energi som ett gram sukker.

Ved tilsetning til vann blir GDL hydrolysert delvis til glukonsyre, idet balansen mellom laktonformen og syreformen er etablert som en kjemisk likevekt. Hydrolysen for GDL økes ved varme og høy pH.

Gjær Saccharomyces bulderi kan brukes til gjæring av glukonolakton til etanol og karbondioksid. PH-verdien påvirker dyrkningsveksten sterkt. Glukonolakton ved 1 eller 2% i en mineralmedieoppløsning får pH til å synke under 3.

Det er også en komplett inhibitor av enzymet amygdalin beta-glukosidase ved konsentrasjoner på 1 mM.

ANBEFALT DOSERING: 
3,8g/kg farse

INGREDIENSER:
Glucono Delta Lactone E575

ALLERGENER:
Ingen

Les merShow less
kr 399.00
Mengde
  • 1kg pose
  • 100g pose
På lager 50 Produkter
Referanse:
T1000020-1kg
Beskrivelse

Glucono delta-lakton (GDL), også kjent som glukonolakton, er et mattilsetning med E-nummer E575 brukt som sekvestreringsmiddel, et surgjøringsmiddel, eller et herdings-, betings- eller leavingsmiddel. Det er en lakton av D-glukonsyre. Ren GDL er et hvitt, luktfritt krystallinsk pulver.

GDL har blitt markedsført for bruk i fetaost. GDL er nøytral, men hydrolyserer i vann til glukonsyre som er sur, og tilsetter en smakfull smak til mat, selv om den har omtrent en tredjedel av syren av sitronsyre. Det metaboliseres til 6-fosfor-D-glukonat; Et gram GDL gir omtrent samme mengde metabolsk energi som ett gram sukker.

Ved tilsetning til vann blir GDL hydrolysert delvis til glukonsyre, idet balansen mellom laktonformen og syreformen er etablert som en kjemisk likevekt. Hydrolysen for GDL økes ved varme og høy pH.

Gjær Saccharomyces bulderi kan brukes til gjæring av glukonolakton til etanol og karbondioksid. PH-verdien påvirker dyrkningsveksten sterkt. Glukonolakton ved 1 eller 2% i en mineralmedieoppløsning får pH til å synke under 3.

Det er også en komplett inhibitor av enzymet amygdalin beta-glukosidase ved konsentrasjoner på 1 mM.

ANBEFALT DOSERING:
3,8g/kg farse

INGREDIENSER:
Glucono Delta Lactone E575

ALLERGENER:
Ingen

Les merShow less
Produktdetaljer
T1000020-1kg

Dataark

Smakstype
Tilsetning
Anmeldelser(14)
Total vurdering
4.9
14 Anmeldelser
Rangering
(4.9)
Bra ......
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 149.00
(19)
En enkel måte for de som ikke har mulighet til å røyke pølsene. her kan du tillsette røykkrydderet så har du ferdig røkte pølser,  Inneholder: salt, dextrose, smoke Dosering 2-5g/kg farse
kr 99.00
(1)
En profesjonell ystekniv laget av rustfritt stål. Takket være et langt blad når du enkelt bunnen av fatet der ostemassen befinner seg, mens den avrundede tuppen på kniven beskytter fatet mot riper. Denne kniven er...
kr 899.00
(1)
1/1 GN-beholder i forskjellige høyder. Disse er perfekte å bruke, enkel håndtering og ikke minst lett å rengjøre Laget av Rustfritt kvalitetsstål noe som gjør dem Stabil og ripefast Mål 530mm 325mm med høyde fra...
kr 98.90
(13)
Ramsløk er en opp til 50 cm høy plante som lukter av hvitløk og brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante og skogen fylles med en intens lukt av hvitløk. Løken som hører til hver stengel, har...
kr 289.00
(19)
For både steking og koking. Tre steke nettet utenpå steken, og du har en perfekt surret stek Alle steke nettene har en veldig god kvalitet, fordi de er produsert med en spesiell strikketeknikk som sørger for at steke...
13 andre produkter i samme kategori:
kr 39.00
(34)
Dextrose tilsettes til næringsmidler for å søte dem, og også noen ganger som et fyllstoff eller et konsistensmiddel. Druesukker brukes i sauser, kaker, kakemikser, godteri, energidrikker, og frosne desserter. Det...
kr 149.00
(19)
En enkel måte for de som ikke har mulighet til å røyke pølsene. her kan du tillsette røykkrydderet så har du ferdig røkte pølser,  Inneholder: salt, dextrose, smoke Dosering 2-5g/kg farse
kr 53.93 kr 77.05
(1)
Et blandingskrydder som passer til alle typer mat/matretter. Gir en generell smaksboost som øker matopplevelsen. Råvarer importert fra Tyskland. ANBEFALT DOSERING: Etter eget ønske. INGREDIENSER: salt, løk,...
kr 39.44 kr 56.35
(2)
All-round grill/stekekrydder. Egnet til stekt/grillet kjøtt/fisk, hamburgere, pommes frites, sauser, marinade, dressing, dip o.l. Råvarer importert fra Tyskland. ANBEFALT DOSERING: Etter eget ønske....
kr 99.00
(5)
Inneholder Dextrose, Antioksidant, Sodium ascorbate E301.   Dosering: 1-3g pr kg masse.   Gjør så kjøttet beholder sin rødfarge.
kr 458.85
(19)
Dette er en meget høy kvalitet profesjonell svinekjøtt Gelatin (gelatin). Det er styrke måles i "Bloom" og ved 240 Bloom er en mye sterkere gelatin da solgt i supermarkeder som er vanligvis ca 120 Bloom. Dette...
kr 67.85
(9)
Cooked Ham Advance 30-60 er en spesialblanding for injeksjon av hele kjøttstykker. Strukturen og konsistensen på ferdigproduktet er veldig god for slicing. Overflaten på ferdig produkt er tørr, ikke våt. Smaken er...
kr 47.61 kr 79.35
Råvarer importert fra Tyskland. ANBEFALT DOSERING: Etter eget ønske. INGREDIENSER: Hvitløk, pepper, ALLERGENER: Ingen  NOTE. Ved bestilling av flere antall kan varen pakkes i en pose, Feks ved...
kr 51.75
(75)
Hjelpestoff som gjør det lettere å binde fett og vann sammen, resultat er en saftig og fin kjøtt/fiskefarse. Forbruk: ca.3-5 gr pr. kg. ferdig fars under kan du velge mellom 100g, 500g eller 1000g

Meny

Innstillinger

Logg inn først.

Registrer deg