Hobbyrøykeriet Normann er en komplett og enkel løsning for røyking av mat hjemme eller på hytta. Røykeriet leveres komplett med alle innredningsdetaljer og den unike røykutvikleren som generer røyk fra røykeklosser av tre.
Hobbyrøykeriet Normann er produsert av gran. Vegger er panelert med profiler som unngår at vann blir liggende. Mal huset om det skal stå ute, gjerne med maling basert på planteoljer fra www.livos.no. Etter maling bør huset tørke godt slik at lukt ikke påvirker maten.Taket kan med fordel dekkes med takpapp, shingel eller takplater.
Mål:Høyde totalt: 110 cm Hengehøyde: 70 cm. Bredde: 58 cm. Lengde: 58 cm. Vekt: ca 26 kg
Hobbyrøykeriet Normann kommer flatpakket i elementer. Du finner monteringsveilledning og bruksveiledning i pakken.
Plasser Hobbyrøykeriet Normann ute i hagen hjemme eller på hytta, gjerne på et skyggefullt sted for at temperaturen alltid holdes så lav som mulig. Ved kaldrøyking skal ikke temperaturen overstige 32 ºC.
Slik bruker du Hobbyrøykeriet Normann
1. Tørkefunksjon
Sett inn nettingluken nede og nettingrammen oppe, sett taket i åpen lufteposisjon og heng råvarene på hengepinnene. De to lukene sikrer god luft-gjennomstrømning, slik at maten tørker fint. Metallnettet sørger for at dyr, fugler og insekter ikke kommer til.
2. Røykefunksjon
Sett røykutvikleren på den keramiske flisen og legg på en røykeklosse. Skyv deretter den innvendige tette luken ned, slik at røykehuset tettes nede. Lukk taket og koble røykutvikleren til strøm. Om du vil ha gjennomstrøming av røyk låser du taket slik at det får en liten åpning.
MERK! Det vil alltid komme litt røyk ut av huset ettersom dette ikke er helt tett.
3. Lufting etter røyking.
Mange ønsker å lufte maten etter røyking. Dette gjøres på samme måte som ved tørking (ovenfor).