En enhet muliggjør kaldrøyking * og varmrøyking.
Enkel betjening og alltid profesjonelle resultater med perfekt røyksmak
Elektronisk kontrollpanel for presis temperaturkontroll (maksimal temperatur opp til 120°C) garanterer lave driftskostnader.
Nytt TIMER-kontrollpanel utviklet for våre Borniak-røykeovner, med hvilket du kan stille inn arbeidstiden til ovnen i ovnen og separat arbeidstiden til røykgeneratoren og tørkeviften.
150 liters kapasitet med 7 nivåer, med kapasitet opptil 20 kg kjøtt eller andre røkte produkter.
Røykeovnen er svært effektiv og energibesparende takket være den spesielle isolasjonsteknikken med silikonforsegling og magnetisk lukking av døren.
Innsiden av røykeren er laget av matsikkert rustfritt stål.
Enkel å rengjøre takket være dryppebrettet i rustfritt stål for fett og vannskåler for å fange opp asken.
Med spjeldet i skorsteinen reguleres røyktettheten enkelt etter behov.
Konstant og optimal røykproduksjon i opptil 8 timer uten etterfylling og oppvarming, noe som gir lave driftskostnader.
fire justerbare føtter (som ekstrautstyr er hjul tilgjengelig for røykeren (ekstrautstyr)
Nytt TIMER-kontrollpanel utviklet for våre Borniak-røykeovner, med hvilket du kan stille inn arbeidstiden til ovnen i ovnen og separat arbeidstiden til røykgeneratoren og tørkeviften.
Pakken innholder
1 Røykovn
1 stk Kaldrøykadapter
1 slange til kaldrøyk adapter
1 vifte/tørker
1 ektra rist
*Bestillingsvare,
Med en røyker fra Borniak kan du enkelt røyke dine egne ingredienser.
Bare fantasien setter grenser for hvilke råvarer du vil røyke.
Med en røyker har du mulighet til å lage alt fra fisk,
fjærfe og ost, til skinke, bacon, pølser, indrefilet og mye mer!
En påfylling av røykerens røykgenerator gir 8 timer med ren, kontinuerlig røyk.
Den lave forbruksprisen gjør røykeren perfekt til hjemmebruk, catering og restauranter.
Ovnen har en kapasitet på opptil 20kg og med kaldrøykingsadapter har du mulighet for kaldrøyking (valgfritt).
Røykeovnen kan også brukes som tørkeskap ved bruk av vifte (valgfritt).
Du kan enkelt røyke skinke, indrefilet, bacon, fjærfe, pølser, ost og fisk mm
Perfekt for hjemmerøyking - Catering - Restauranter - Slaktere - Kokker etc
Lav konsumpris
En påfylling i røykgeneratoren er nok til 8 timer med ren kontinuerlig røyk
Hengslet dør med pakning for økt tetthet av ovnen
Isolert skap i inngangsdør
Kapasitet opp til 20 kg
Kaldrøyking med kaldrøykingsadapter (ekstrautstyr)
Røykeovnen kan brukes som tørkeskap ved bruk av vifte (ekstrautstyr)
Spesifikasjoner Ovn:
Nettspenning: 230V
Varmeelement: 1515W
Kammervolum: 150L
Vekt: 35 kg
Mål Utvendig: H 995mm x B 530mm x D 475mm
Dimensjoner Innvendig H 755 mm x B 490 mm x D 420 mm (Røykeområde)
Spesifikasjoner Røykgenerator:
Nettspenning: 230V
Varmeelement: 110W
Beholderkapasitet: 2L
Vekt: 2 kg
Mål: L 366mm x B 182mm x Høyde 247mm
Røykeren leveres med:
Kabinett
Røykgenerator
Skål i rustfritt stål
3 stenger for oppheng av gjenstander
Røykflis 2 Ltr Bøk - 2 Ltr Alder
1 x Rustfritt gitter/hylle
5 x S-krok
5 x dobbel krok
Last ned brukerveiledning her
I prinsippet er røykeovner en beholder som råvarene legges eller henges i, hvoretter kald eller varm røyk tilsettes.
I en moderne versjon betyr dette et isolert skap bygget etter reglene for matlaging.
I denne er det kroker og/eller hyller for råvarene og en varmeovn som under elektrisk temperaturkontroll «brenner» røyksmulen som en liten stoker (spiralformet skrue) presser inn i varmeren.
Hvis behovet er kaldrøyking, plasseres typisk 2 meter flexslange (aluminium eller stål) mellom
røykgeneratoren og selve røykskapet.
Borniak-ovner produseres også i rustfritt stål, ideelt for restauranten - kafeen - gårdsbutikken eller
andre steder som krever et mer profesjonelt oppsett
Smak eller konservering
Der røyking tidligere først og fremst var knyttet til konservering og langtidslagring av pølser og kjøttprodukter, handler det i dag mer om smak og aroma. Her er det nesten uendelige muligheter for å jobbe med selve røyken, urter i selve ovnen eller via tilberedningen, hvor kjøttproduktene ofte legges i en saltlake og trekker ut smak før selve røykeprosessen.
Farge er en annen faktor erfarne røykere jobber med. Hvis skinken er en fin rød, så har nok ortre vært brukt, mens det er stor sannsynlighet for at bøk var i magasinet dersom kjøttet har en mer gyllen farge og intens duft.
Men bevaringselementet er fortsatt en viktig faktor for restauranter, slaktere og de mange gårdsbutikkene rundt om i landet. Her er det en fordel å produsere et parti enhetlige produkter for bruk eller salg over en lengre periode.
Jegere og sportsfiskere røyker byttet
I «gamle» dager, for ikke så mange år siden, fant man lett en slaktermester i nærheten som røykte sjøørret eller sommerbukkens køller mot gode ord og betaling. Nå er slaktermesteren enten stengt eller tør rett og slett ikke å inkludere ukontrollert kjøtt i sin produksjon på grunn av de mange reguleringene på matområdet.
Derfor begynner stadig flere å røyke byttet sitt selv, og etter hvert kan man kjøpe røykeovner til privat bruk med samme konstruksjon som proffmodellene for relativt lite penger.
Smag har ingen endelig liste
Det er ikke vanskelig å røyke, og når man først har lært seg de grunnleggende reglene for røyking er det bare å finne sin egen stil og eksperimentere med smaker og farger.