Den har en frisk løkaktig smak som minner om en mild løk. Den brukes ofte i egg- og osteretter, fisk, gratenger og salater eller ved servering som pynt og smaksfremhever.
En perfekt valgt blanding av lyofiliserte melkesyregjæringsbakterier, som lar deg tilberede deilig hjemmelaget cottage cheese eller syrnet melk. Tilsetning av bakterier akselererer og stabiliserer produksjonsprosessen for syrnet melk.
Forberedelse:
Hell 5 liter lavpasteurisert (opptil 74°C) eller fersk melk i gryten og varm den opp til en temperatur på 40°C. Tilsett ca. 0,3 g (ca. 1/5 teskje) bakterier oppløst i ca. 30 ml kaldt vann eller melk. La alt stå i romtemperatur i 24 timer (denne prosessen gjør det mulig å få surmelk). Varm syrnet melk gradvis* opp til en temperatur på 38-45°C og hold den til det øyeblikket myseskilles (i minst 30 minutter). Flytt ostemassen til et klede for å renne dem av og sett dem i kjøleskapet i ca. 8 timer. Vi anbefaler å spise cottage cheese med litt rømme og gressløk, eller i en søt variant - med frukt.
*Jo lavere temperatur, jo mildere blir cottage cheesen din.
Produktaktivitet: 1 U. Vekten av bakteriekulturer kan variere avhengig av deres aktivitet. Det anbefales å utsette fersk melk som kommer rett fra en ku for pasteurisering i en temperatur på ca. 65⁰C i 30 minutter.
Ingredienser: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktose.