Tørker /dehydrator på 30 liter til frukt, grønnsak,fisk, kjøttog urter er det riktige valget for å lage hjemmelagde tørkede epleringer og urteblandinger. Metallhuset garanterer hurtig tørking med lavt energiforbruk. 8 brett med en kombinert arbeidsflate på 0,74 m2.
Tørker/ Dehydrator 30L Status
Bestemødrene våre tørket hjemmevokste epler, pærer og plommer på vedfyrte ovner; dessverre er det ikke alle som har en slik ovn; klimaet vårt tillater heller ikke lufttørking, og det er grunnen til at vi må bruke mer moderne tilbehør. Vi kommer så nært som mulig til ideelle forhold ved å bruke elektrisk tørker/ dehydrator 30l for frukt og grønnsaker. Disse lar oss presis stille inn tørketemperaturen og justere forholdene når vi trenger.
Tørking er den eldste måten å bevare frukt på. Foruten å fryse og konservere kjemisk, er det også den beste måten å lagre hjemmelaget mat til vinteren. Tørking, eller dehydrering, trekker ut vann, som forhindrer at mikroorganismer utvikler seg og får mat til å råtne.
Sunn hjemmelaget tørr frukt snacks
Dra nytte av overflod av hjemmevokst frukt og grønnsaker om sommeren og høsten, og tilbered sunne snacks til vinteren. Eple-ringer kommer garantert til å bringe tilbake minner fra barndomsårene. Tørkede plommer, kirsebær og fersken eller tilberede en hjemmelaget grønnsaksblanding av gulrøtter, purre, løk, selleri, paprika, gressløk, rosmarin og basilikum. Denne hjemmelagde urteblandingen vil gjøre måltidene dine enda mer smakfulle. Siden den ikke inneholder konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer, er den også egnet for de som er følsomme for visse ingredienser i butikk-kjøpte krydderblandinger.
tørker/ dehydrator 30l
Tørking av sopp
Lidenskapelige soppjegere vet helt sikkert allerede at frysing av sopp i vanlige poser ikke er den beste måten å lagre disse høstens delikatesser. Sopp suger opp aromaer og fuktighet fra miljøet som svamper. Tørking er den beste måten å lagre sopp på. Det understreker til og med aromaen deres. Dette er grunnen til at tørket steinsopp får så mange retter til å smake bedre. 2 eller 3 skiver tørket steinsopp, eller en halv spiseskje med malt soppessens vil være nok til å krydre risotto, soppsuppe, fløtesauser og gryterett.
Du kan gjøre det samme for å forbedre smaken på supper og sauser tilberedt med frosne grønnsaker om vinteren. Noen få skiver tørkede gulrøtter vil understreke smaken av gulrotssuppe eller lapskaus pent. Vær kreativ og tørke også løk, hvitløk, rosmarin og mye mer; familien blir overrasket over smaken som minner dem om sommeren.
Ideer til tørking av frukt og grønnsaker
Tilbered tørket frukt til barna dine fordi den er rik på vitaminer og fiber. La dem glede seg uten å føle skyld. lure dem med fargerike vegetabilske chips i stedet for den kjøpte butikken. Tørk litt gulrøtter, løk, selleri, purre, paprika og gressløk; mal og bland dem for å lage en hjemmelaget smakfull krydderblanding som ikke inneholder konserveringsmidler eller smaksforsterkere.
De mange bruksområdene til Status-dehydrator
Tørkeren er allsidig og kan også brukes til å lage yoghurt, godbiter til katter og hunder, til å tørke nøtter, og lage sitrus- og blomsterdekorasjoner. Hvis du vil ha flere ideer og forslag, kan du lese den medfølgende bruksanvisningen.
Hvorfor velge Status tørker/ dehydrator 30L
Den inkluderer åtte brett for tørking av store og små matvarer. Dens metallhus garanterer best mulig tørkeprosess, bruker så lite strøm som mulig, og det er ingen fare for brann, som med plast dehydratorer. Sideviften bidrar også til bedre tørking, fordi den blåser luften horisontalt tørker jevnere enn runde dehydratorer, der luften strømmer opp eller ned.
Åtte tørkebrett med en total arbeidsflate på 0,74 m2 vil være nok til å lage store mengder frukt snacks eller til å tørke alle grønnsakene for din hjemmelagde krydderblanding. Vi anbefaler mat med lignende strukturer og fuktighetsinnhold tørkes samtidig fordi tørkeprosessene for grønnsaker, frukt og urter er veldig forskjellige fra hverandre.
Dehydrering av matvarer er definitivt den typen prosess som må overvåkes og justeres. Hvis du merker at individuelle matvarer tørker raskere enn andre, tar du dem ut av dehydratoren og lagrer dem.
Hva er den beste måten å lagre tørket mat på?
Epleringer og pærer, og spesielt tørket sopp absorberer raskt fuktighet fra omgivelsene; Dette er grunnen til at de må lagres i noe ugjennomtrengelig umiddelbart etter at de er avkjølt. Vakuumposer og vakuumbeholdere er de mest egnede for jobben fordi de forsegler ugjennomtrengelig og også holder maten trygg mot ytre skadedyr.
Vedlikehold og rengjøring
Før du bruker den første gang, kjør dehydratoren tom i minst en time ved topp temperatur. Vask skuffene etter hver tørkeøkt, enten for hånd eller i oppvaskmaskin. Den enkleste måten å fjerne de tørkede restene på er å legge brettene i varmt vann i noen minutter.
Materialer
Huset og skuffene er av metall, og døren er laget av herdet glass.