Tørker/ Dehydrator til frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk og urter med en kapasitet på 14 l. Status dehydrator er liten nok til å brukes i mindre husholdninger. Tørk urtene du vokste på vindushyllen eller øko-bananene du kjøpte på bondens marked.
Tørker/ Dehydrator 14L status
Sverger du ved økologisk dyrket mat, men har ikke en egen jordlapp for å dyrke dine egne grønnsaker? Begynte du å dyrke grønnsaker på balkongen din? Hjemmelagde grønnsaker og urter er så dyrebare at det ville være synd å la noen av dem bli kastet bort. Prøv vår tørker/ dehydrator 14l
Dehydrering / Tørking
Er en av de eldste metodene for langsiktig oppbevaring av mat. De siste årene har det blitt populært med rå mat / frukt / grønnsaker og paleo-dietter som er den veldig gamle måten å foredle mat uten kosserveringsmidler fordi det forlenger matens holdbarhet mens de bevarer de ernæringsmessige verdiene ved å behandle dem ved lavere temperaturer enn matlaging.
Tørket frukt og grønnsaker som en del av en rå mat- eller paleo-diett
Dehydratorer muliggjør tilberedning av retter som er i samsvar med raw-food- og paleo-dietten (steinalder kost). I tillegg til å ha frukt og grønnsaker helt rå, kan du også tilberede tørket snacks som varer lenger. Lave temperaturer brukt i dehydrering av mat ødelegger ikke enzymer, vitaminer og mineraler som vanlig tilberedning gjør. Lag sunne råmat snacks, kjeks og til og med tortilla som dine mer krevende retter. Vegetabilske chips vil begeistre selv de vennene og kollegene som ikke sverger til råmat dietter.
Dehydrering av urter med frukt-, grønnsak- og urtetørker
Hvis det lille urtehjørnet ditt på balkongen bar rikelig utbytte, vil Status 14-liters dehydrator være den perfekte løsningen for å tørke alle typer urter. Den er akkurat i riktig størrelse til bruk på balkongen eller på et lite kjøkken. For mer presise instruksjoner og anbefalinger, se bruksanvisningen til dehydratoren som følger med apparatet. Nytten av dehydratoren slutter ikke med tørking av matvarer; De nøyaktige temperaturinnstillingene kan også brukes til å lage yoghurt eller surdeigsøkende midler.
Tørking av sopp
Lidenskapelige soppjegere vet helt sikkert allerede at frysing av sopp i vanlige poser ikke er den beste måten å lagre disse høstens delikatesser. Sopp suger opp aromaer og fuktighet fra miljøet som svamper. Tørking er den beste måten å lagre sopp på. Det understreker til og med aromaen deres. Dette er grunnen til at tørket steinsopp får så mange retter til å smake bedre. 2 eller 3 skiver tørket steinsopp, eller en halv spiseskje med malt soppessens vil være nok til å krydre risotto, soppsuppe, fløtesauser og gryterett.
Du kan gjøre det samme for å forbedre smaken på supper og sauser tilberedt med frosne grønnsaker om vinteren. Noen få skiver tørkede gulrøtter vil understreke smaken av gulrotssuppe eller lapskaus pent. Vær kreativ og tørke også løk, hvitløk, rosmarin og mye mer; familien blir overrasket over smaken som minner dem om sommeren.
Sunn hjemmelaget tørr frukt snacks
Dra nytte av overflod av hjemmevokst frukt og grønnsaker om sommeren og høsten, og tilbered sunne snacks til vinteren. Eple-ringer kommer garantert til å bringe tilbake minner fra barndomsårene. Tørkede plommer, kirsebær og fersken eller tilberede en hjemmelaget grønnsaksblanding av gulrøtter, purre, løk, selleri, paprika, gressløk, rosmarin og basilikum. Denne hjemmelagde urteblandingen vil gjøre måltidene dine enda mer smakfulle. Siden den ikke inneholder konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer, er den også egnet for de som er følsomme for visse ingredienser i butikk-kjøpte krydderblandinger.
De mange bruksområdene til Status tørker/ dehydrator 14l
Tørkeren er allsidig og kan også brukes til å lage yoghurt, godbiter til katter og hunder, til å tørke nøtter, og lage sitrus- og blomsterdekorasjoner. Hvis du vil ha flere ideer og forslag, kan du lese den medfølgende bruksanvisningen.
Dehydratiseringsmaskinen har en rekke bruksområder, inkludert å lage:
godbiter for katten eller hunden din,
dekorasjoner fra sitrusfrukter og blomster (potpourri),
essenser av frukt og grønnsaker (fra sitroner, rødbeter, spinat, etc.), som også kan brukes som naturlig matfargestoff for bakverk.
Oppbevaring av dehydrert frukt, grønnsaker og urter
Tørket mat må lagres så snart som mulig etter tørkeprosessen, slik at de ikke får fuktighet. Vi anbefaler bruk av vakuumposer og beholdere som tetter hermetisk og lagrer matvarene i et oksygenfritt miljø, noe som vil sikre lengst holdbarhet. Vakuumlagrede matvarer trenger ikke å fryses, du kan bare lagre dem på et kjølig sted, for eksempel kjelleren.
Status dehydrators fordeler i forhold til konkurransen
Status Dehydrator har et metall hus for å sikre bedre energibesparing og sikkerhet sammenlignet med plast dehydratorer. Metallhuset beholder varmen som tørker maten raskere ved å bruke mindre strøm. Dehydrering av bedre kvalitet oppnås også ved sin rektangulære form og horisontale luftstrøm. Rundtørkere der luft strømmer ovenfra resulterer i store forskjeller i tørrheten til forskjellige matvarer. De som ligger nærmere respiratoren tørker raskere, kanskje til og med blir brente, mens matvarene lenger fra respiratoren får demper fra fuktigheten som stammer fra andre matvarer.
Status Frukt, grønnsaker og urte dehydrator, 14 l: bruk og komponenter
Vår mindre dehydrator inkluderer 3 nettbrett for mindre matvarer og 2 grillbrett for dehydrering av epler, appelsiner, sopp og andre større matvarer. Dehydrering er en aktiv prosess, og det er grunnen til at vi anbefaler at du følger dehydrering av matvarene og justerer temperaturen og tiden for dehydrering om nødvendig. Dehydreringens hastighet kan variere avhengig av ytre forhold som luftfuktighet og kvaliteten på matvarene - modenhet, matsortering, etc.
Vedlikehold og rengjøring
Før førstegangs bruk kjør dehydratoren tom i minst en time ved topp temperaturinnstilling. Etter hver dehydrering vaskes skuffene - enten for hånd eller i oppvaskmaskin. Den enkleste måten å fjerne flekker er ved å bløtlegge brettene i varmt vann og deretter tørke over eller vaske med en svamp.
Materialer og dimensjoner
Huset og skuffene er av metall; døren er laget av herdet glass. Dehydratorens hus måler 390 x 290 x 228 mm, og individuelle brett 270 x 200 mm.
Kombinert utgjør alle fem brett 0,27 m2 nyttig mat-dehydratiserende overflate.