Søk etter "Feta ost"
Yoghurtkuler i olivenolje med krydder
Hjemmelagde yoghurtkuler i en krukke er en veldig lett å tilberede rett som ser eksepsjonell ut på bordet. Olivenolje, urter og krydder gjør at yoghurtkulene smaker deilig sammen med ferske brødbiter og er et godt...
Les mer
Havrati-osten kommer fra Danmark. Navnet er nært knyttet til navnet på gården der den begynte å bli produsert. Den kalles også dansk Tilsit-ost. Fargen kan variere fra krem til gul. Vi garanterer at ekte osteelskere...
Les mer
Halloumi ost - perfekt for en grillfest
Halloumi er en hvit, elastisk, halvhard ost med jevn konsistens og salt smak, ofte solgt i form av halvsirkelformede blokker. Den er laget av sauemelk eller en blanding av saue-, ku- og geitemelk. Ekte Halloumi-ost...
Les mer
Liker du å eksperimentere på kjøkkenet? I så fall er denne oppskriften for deg. Denne gangen har vi noe spesielt for ost- og vinelskere. Hjemmelaget vinost er et ganske uvanlig forslag, er det ikke? Vi oppfordrer deg...
Les mer
Mozarella er en løpeost fra Italia. Tradisjonelt laget utelukkende av bøffelmelk. Oftest produseres denne osten i form av en kompakt ball eller små kuler i en mysesaus, som gjør at den holder på fuktigheten.
Les mer
Ølost er en veldig populær snacks i Tsjekkia. Nedenfor presenterer vi oppskriften på en hjemmelaget versjon av denne delikatessen. Ølost smaker godt til hvitløkskrutonger. Selv om produksjonsprosessen er tidkrevende,...
Les mer
Burrata er en variant av mozzarella som er fylt med en halvflytende blanding av krem og små biter av mozzarella. Denne osten kommer fra Italia og kan spises med tilsetninger som tomater, basilikum og mynte. Det er...
Les mer
en god oppskrift på ost - ganske uvanlig, fordi den bruker et nett til... modning av kjøtt. Et slikt nett har mange fordeler og kan i praksis brukes til ulike kulinariske formål. Denne gangen skal vi bruke den til å...
Les mer
Skyr er en islandsk yoghurt som har blitt en hit i butikkhyllene i kjøleskapet og har stjålet hjertene våre. Det er et lavkalori, lett fordøyelig produkt med høyt kalsiuminnhold. Den smaker godt alene eller med frukt....
Les mer
Å tilberede hjemmelaget naturell yoghurt er ikke så vanskelig som det ser ut til. Prøv å lage den på egen hånd hjemme. Vi er sikre på at alle vil like den som er laget etter oppskriften vår. Naturlig yoghurt er en...
Les mer
Gouda er en av de mest populære ostetypene. Interessant nok ble den oppfunnet nær Rotterdam, i den nederlandske byen Gouda, som den skylder navnet sitt. Det er en gul, halvhard, modnende ost, veldig populær i Polen....
Les mer
Feta er en type ost assosiert med tradisjonell gresk mat. Den har en veldig karakteristisk saltsmak og inneholder omtrent 40 % fett. Ved siden av at det er en verdifull kilde til kalsium og vitaminer, er det også...
Les mer
Hvordan lage ost? - Steg for steg guide
Fersk, hvit ost er en grunnleggende matvare i alle hjem. Dessverre inneholder mange produkter i butikkhyllene unødvendige ingredienser som øker utbyttet eller kunstig forbedrer konsistensen. Fersk hvitost av god...
Les mer
Her har vi lagt ut litt tips og triks, når det kommer til tørking og røyking av pølser.
Les mer
Om våre steinovner Pedra Rustica
Pedra Rustica er en Portugisisk familiebedrift som nå styres av Mr. António Filipe, sønnen til Manuel Filipe som startet familiebedriften. Grunnlaget for bedriften er eit naturstein brudd eit stykke nord for Lisboa og...
Les mer
Her finner du Litt informasjon om hvordan du kan lage dine egne spekepølser, brukes sammen med våre oppskrifter på spekepølser
Les mer
Servelat av kylling , kalkun og svin ca 10% fett
Denne servelaten ligger ikke noe etter den tradisjonelle pølsa i smak og konsistens, den er mye lettere for nybegynnere å lage da kylling og kalkunkjøttet har en mye større bindeevne enn rent svinekjøtt eller ordinær...
Les mer
Her finner du en oversikt over de forskjellige spontypene vi har og hva dem kan brukes til med tanke på røyking.
Les mer
Alle liker pølser, og å lage dem selv er ikke så vanskelig som du tror. En pølse består i grunn bare av kjøtt, salt og krydder, og det er ikke vanskeligere enn å lage egne hamburgere.
Likevel vil hjemmelagde pølser...
Les mer
Wienerpølse er ei pølse som opprinnelig utelukkende ble lagd av svinekjøtt. Den er lang og tynn og har en karakteristisk bøy, noe som gir seg naturlig som følge av naturtarmen som benyttes i produksjonen. Wienerpølser...
Les mer
Wienerpølse er ei pølse som opprinnelig utelukkende ble lagd av svinekjøtt. Den er lang og tynn og har en karakteristisk bøy, noe som gir seg naturlig som følge av naturtarmen som benyttes i produksjonen. Wienerpølser...
Les mer
Bratwurst er en pølse laget av gris, okse og/eller kalv. Den tyske og opprinnelige bratwurst er oftest krydret med hvitløk, muskat, kryddernellik, kummin og i noen tilfeller merian.
Dette er en århundre gammel...
Les mer
Grillpølsene hadde helt regelmessig størrelse og form, noe større diameter enn wienerpølser, og var tilpasset oppvarming på motoriserte, roterende grillapparater. Etter hvert som grilling fikk større utbredelse som en...
Les mer
Cotechino er en Smaksrik italiensk stor svinekjøttpølse. I følge tradisjonen blir det servert med linser på nyttårsaften. Pølsen skjæres i passe tykke skiver Server med linser, polenta eller grov potetstappe
Les mer
Falukorv/Telepølsa er nydelig både som pålegg og til middag, ypperlig å ha i kjøttsupper og grønnsakssuppe. Stek noen 1-2 cm. tykke skiver og et speilegg til frokost..NYYYDELIG..
Les mer
Ekte Bondepølse med ost og bacon, som gir en fantastisk smak, og god til middag og grillfest.
Les mer
Et gammeldags delikatesse pålegg som er smakfullt som kan smøres på skiva.serveres med majones.
Les mer
Her har du er en ekte ungarsk pølse mild velsmakende og godt balansert krydret pølse. Du står fritt om du vil ha røyksmak, den er like god uansett.
Les mer