LAKSEPØLSE RØKT
Dette trenger du
1000 gr. laksefilet u/skinn
30 gr. salt
1/2 ts. pepper
2 ss. løkpulver
1 st malt muskatnøtt
50 gr. maisenna/potetmal
0,5l vann
Fåretarm 20-22 mm
Slik gjør du
Kvern fisken 1-3 ganger, til du er fornøyd med kosistensen på farsen.
Bland inn saltet i miksebollen sammen med fisken. Rør til deigen samler seg og blir litt fast. Ha i maisenna eller potetmelet og de andre ingrediensene. Spe med vannet, men bare litt av gangen, bland til den blir seig og blank mellom vær gang du sper.
Når alt er blandet stapper du farsen i fåretarmen og slynger/knyter ønsket lengde.
Pølsene tørkes for så å kald røykes i ca 2-3 timer. Legg så de ferdig røkte pølsene i kaldt vann og varm opp til 76 grader. La pølsene trekke i 15 min. Husk Vannet må ikke koke!
Avkjøles i kaldt vann.
Legges så uinnpakket på kjøl så de får gasset fra seg, før du pakker dem i vakuumposer
Vel bekomme!