FALUKORV (TELEPØLSE)
Dette trenger du
800 gr. Storfe eller Kylling kjøttdeig
800 gr Kjøttdeig av svin (Fett 9%)
4 ss. Raps olje
8 dl. Kaldt vann (is Vann)
42 gr. Nitritt salt (kan byttes med vanlig bord salt)
112 gr. Potetmel
1/2 ts. Malt sort pepper
1 1/2 ss. Paprikakrydder Rød
3 ss. Granulert løk
2 ts. Malt ingefær
1 ts. Malt muskatnøtt
Fibertarm 50mm
Slik gjør du
Legg alt kjøttet og saltet i miksebollen og bland til farsen blir seig og fast.
Tilsett så potetmel samt alle krydderne og oljen.
Hell i ca 1 dl. av vannet og miks dette til den blir seig og fast. så sper du med lit og litt vann av gangen og miks farsen til den blir seig mellom hver gang.
Farsen stappes i kunsttarm 50 mm i diameter.
Prikk pølsene godt for å få ut eventuelle luftbobler.
Du deler dem i den lengden du måtte ønske ved å klipse eller knyte endene.
Trekkes i 80 graders vann i 10 min, om du ønsker dem røkt kan dem henges i røykovnen på 35-40 grader og røykes i 90 minutter, for så å trekkes videre i vann i 20 minutter ved ca 80 grader.
Om du ikke ønsker dem røkt trekker du dem i ca 30min ved 80 grader
Avkjøles i kaldt vann før frysing.
Vel bekomme!