Hjemmelaget burrata ost
Dette trenger du
for 3 små burrata
- 3 L fersk, fet melk, rett fra kua
- ca 3 dråper VEGE PLUS mikrobiologisk løpe
- 6,6 g BROWIN ostesyreblanding
- 80 g fløte 18 %
- salt (valgfritt)
Slik gjør du
TILBEREDNING AV OST:
Hell melken i en kjele, tilsett og bland med passende mengde av ostesyreblandingen, tidligere oppløst i en liten mengde vann. Varm så opp det hele til 35°C. Etter denne tiden, fjern kjelen fra gassen (induksjonstoppen) og tilsett løpe som tidligere er oppløst i en liten mengde vann. Bland alt forsiktig i 30 sekunder. Sett deretter blandingen til side på et varmt sted for å danne en klump i flere minutter, og hold temperaturen på ca. 35°C. Kutt så ostemassen og varm den opp til 45°C, mens du rører forsiktig. Legg ostemassen i et dørslag, klem lett for å fjerne overflødig myse. Del massen i mindre biter.
Varm opp vannet til 85°C i mellomtiden. Når temperaturen er nådd, tilsett en del av ostemassen for å skålde. Elt osten med noen sekunders mellomrom til klumpene forsvinner og osten har en trevlete konsistens. Når du gjør dette, beskytt hendene mot brannskader , for dette formålet kan du bruke tykke gummihansker. Form osten til en lommeform. Fyll hulrommet med den tidligere tilberedte fyllingen, oppskriften på den finner du nedenfor.
Lukk deretter lommen ved å brette endene oppover. For å unngå brannskader på fingrene, dypp dem i isvann fra tid til annen. Legg den ferdige burrataen i kald saltlake og spis innen 2 dager. Du kan danne kuler av den resterende brente osten for å få mozzarella.
FORBEREDELSE AV FYLLET :
Å lage fyllet er identisk med å lage osten (oppskriften over). Strekk den skoldede osten i lange strimler og legg dem i kaldt vann. Etter en stund skal osten skilles i den såkalte hår og tråder, hell deretter fløte over dem og smak til med salt.
Vel bekomme!