Skyr yoghurt
Dette trenger du
4 L lavpasteurisert melk 2 %
0,2 g løpe *
0,4 g yoghurtbakteriekulturer
0,4 g kalsiumklorid
* ved bruk av annen løpe, doser i henhold til instruksjonene
Slik gjør du
Varm opp melken til 38°C, tilsett kalsiumklorid oppløst i en liten mengde lunkent vann og bland.
Tilsett yoghurtbakterier oppløst i en liten mengde lunkent vann og bland.
Gjenta samme operasjon for løpe, tilsett passende mengde av det tidligere oppløst i en liten mengde lunkent vann til melken.
La melken stå på et varmt sted i 24 timer.
Legg ostemassen i en osteduk og la den renne av i ca 6 timer.
Etter denne tiden setter du skyren i kjøleskapet.
Skyr smaker godt alene eller sammen med favorittfrukten din.
Liker du hjemmelaget skyr, sjekk ut andre oppskrifter på melkeprodukter, som du finner i boken «Min hobby: å lage hjemmelaget ost».