Ca. 10 g Seilaksfarge eller hummerfarge til å farge sei-kjøttet rødt
Blandingsforhold: 2g/l vann.
Dette trenger du
1kg seifilet
Salt - Til å dekke alt av fisk
2g seilaksfarge.
2-3 ss Røyksyre (valgfritt)
Olje Næytral (soya)
Slik gjør du
Tørsalt den beinfri seifileten i minst 2 døgn, benytt nok salt til at hele fileten blir dekket.
Skyll av saltet og tørk filetene godt.
Skjær fileten på skrå i skiver uten at skinnet følger med.
Lag så et vannbad bestående av:
1 liter vann.
2 gram Foodstuff seilaksfarge.
2-3 ss Foodstuff røyksyre (eller kaldrøyking).
Legg så de oppskårete skivene i vannbadet.
La vannbadet stå kjølig over natten over, og legg så på rist for tørking.
Om du ikke bruker reøyksyre, men ønsker å kaldrøyke seilaksen kan du gjøre dette nå.
Når røyk er tilsatt.
Legges seilaksen på glass med nøytral olje (soya) slik at den dekker produktet. (bruk gjerne en av våre hermitisering produkter så den blir dekket fult av olje.)
Oppbevares i kjøleskap ved maks. +4°C.
TIPS! Når du skal lage seilaks prøv gjerne ut flere varianter med kryddere, som for eksempel dill eller einebær.
Vel bekomme!
Ca. 10 g Seilaksfarge eller hummerfarge til å farge sei-kjøttet rødt
Blandingsforhold: 2g/l vann.
2050 ml sprayflaske med røyksmak
Røyk-konsentrat til å spraye røyksmak på kjøtt og fisk.
De tørkede blader av dill. Dill er svært næringsrik og inneholder bl.a. jern, sink og kalsium
Smaken er aromatisk og søt. Passer bra til vilt kjøtt, bacon, men også skinkepai og Patee
Malt Enebær Smaken er aromatisk og søt. Passer bra til vilt kjøtt, bacon, men også skinkepai og Patee
Logg inn først
Logg inn
Please sign in first.
Sign in