COTECHINO PØLSE
Dette trenger du
2,5 kg. kvernet svinekjøtt
1 dl. revet Permesan ost
2-fedd hvitløk, hakket
50 gr. salt
1 1/2-ss nykvernet sort pepper
1/2-ss muskat
1/2-ss kanel
1/2-ss cayenne
1/2-ts malt nellik
2 1/2 dl. isvann
Slik gjør du
La kjøttet bli riktig kaldt nesten på nippet til å fryse. Kvern kjøttet til ønsket grovhet, vi annbegfaler 1-2 ganger på fin hullskive.
Tilsett saltet og miks dette godt inn i farsen, farsen skal bli seig og fast nesten som en brøddeig.
Tilsett så resten av ingrediensene og spe med litt isvann om gangen, husk å mikse godt mellom hver gang du sper, Bland til deigen blir seig og smidig.
Stapp farsen i svinetarm. Trekkes i vann til kjernetemperaturen er nådd 76 grader C. Vannet må ikke koke. Avkjøles i kaldt vann.
Husk: under blande prosessen må ikke Farsen kommer over 16 grader.
Vel bekomme!