Krydder lett med dette svært sterke krydder. passer perfekt i retter der egg, sjømat inkludert, men også god i sauser, stuinger og dressinger. Blir det for sterkt bruk litt melk - yoghurt eller lignende
Louisiana pølse
Dette trenger du
2,5 kg svinekjøtt kvernet
2 ts Cajennepepper
1 1/2 ts chilipepper
5 ts salt (nitritt salt)
1 stor finhakket løk
2 ts sort pepper
4 fedd presset hvitløk
1/2 ts allehånde
2,5 dl kaldt vann
2 ts timian
Slik gjør du
La kjøttet bli riktig kaldt nesten på nippet til å fryse. Kvern kjøttet en gang med den fine hullskiven. Tilsett saltet og miks dette kraftig godt inn i farsen, farsen skal bli seig og fast nesten som en brøddeig.
Ha i alle ingrediensene i miksebollen og tilsett is vannet litt om gangen, mikse godt mellom hver gang du sper. Bland til deigen blir seig og smidig.
Stapp farsen i ønsker størrelse svinetarm eller fåretarm vår anbefaling er 28-30.
Om du ønsker å røyke pølsene, gjøre det først, så trekke i vann til kjernetemperaturen er nådd 76 grader C.
Avkjøles i kaldt vann.
Vel bekomme!