Hvitløk er en plante i løkfamilien som er nært beslektet med kepaløk (vanlig løk), sjalottløk, purreløk og bjørneløk. Den vokser ikke vilt. Hvitløk er ofte brukt til både kulinariske og medisinale formål.
Andouille pølse
Dette trenger du
3 kg. kvernet svinekjøtt
4 ss finhakket hvitløk
60 gr salt
1 ts nykvernet sort pepper
1 ts Cajennepepper
1 ts Chilipulver
1/2 ts muskatblomme
1/2 ts allehånde
1/2 ts tørket timian
1 ss paprika
1/4 ts malt laurbærblad
1/4 ts salvie
3 ss flytende røyk / Røykkrydder / Eller røykovn
2 1/2 dl kaldt vann, her kan du bruke rødvin, eller øl istede om du skulle ønske en annen variant.
Slik gjør du
La kjøttet bli riktig kaldt nesten på nippet til å fryse. Kvern kjøttet en gang med den fine hullskiven. Tilsett saltet og miks dette kraftig godt inn i farsen, farsen skal bli seig og fast nesten som en brøddeig.
Ha i alle ingrediensene i miksebollen og tilsett is vannet litt om gangen, mikse godt mellom hver gang du sper. Bland til deigen blir seig og smidig. Stapp farsen i svinetarm eller fåretarm. Trekkes i vann til kjernetemperaturen er nådd 76 grader C. Vannet må ikke koke. Avkjøles i kaldt vann.
Vel bekomme!
Svart pepper er tørkede bær fra busken piper nigrum dyrkes i f.eks India og Vietnam. Pepper er krydderet som brukes mest i verden. Svart, hvit og grønn pepper er bær, men har blitt behandlet annerledes.
Svart pepper brukes til all matlaging og som bordkrydder.
Krydder lett med dette svært sterke krydder. passer perfekt i retter der egg, sjømat inkludert, men også god i sauser, stuinger og dressinger. Blir det for sterkt bruk litt melk - yoghurt eller lignende
Brukes ofte i meksikansk mat, og er et must i en slik Chili Con Carne. Ikke brenner sterkt, men gir en spesiell karakter og farge til retten
Muskatblomme har en mer aromatisk og noe mildere smak enn muskatnøtt. Muskatblomme brukes tradisjonelt i hvite sauser til fisk, fiskegrateng, fiskefarser
Allehånde er et krydder som har sitt navn fra en opplevelse av den kombinerte smaken av kryddernellik, pepper, kanel og muskat. Det er sterkt som svart pepper, mellom 100 og 500 på Scovilleskalaen.
En enkel måte for de som ikke har mulighet til å røyke pølsene. her kan du tillsette røykkrydderet så har du ferdig røkte pølser,
Inneholder: salt, dextrose, smoke
Dosering 2-5g/kg farse
2050 ml sprayflaske med røyksmak
Røyk-konsentrat til å spraye røyksmak på kjøtt og fisk.