Brukes til tykke pølser, som Falukorv.
Kan sprekke ved koking. La dem trekke på 80-85 grader.
Diameter: 38-40mm.
Lengde: 6 meter.
Dette trenger du
2kg fårekjøtt/lammedeig
1 kg medisterdeig (ca. 25-30% fett)
66 gr. (2,2%) salt (kan bruke nitritt)
150gr. potetmel
24 gr Løk fersk
6 gr. pepper
24. gr allehånde
24 gr. muskat
12 gr timian
ca. 15 dl kraft
15 gr fosfat
Du kan også bytte ut krydder, potetmel, og fosfat med vår Vossakorv 240 gr pose.
Slik gjør du
Her kan du bruke frossent fårikålkjøtt som beines ut og kvernes
Bland sammen kjøttet og kjør det porsjonsvis i en foodprosessor sammen med is til en helt glatt farse.
Ha den glatte farsen over i miksebollen og ha i salt og alt krydder.
Miks med K kroken til farsen blir seig og fast.
Spe med den kalde kraften og tilsett potetmel. Miks kraftig til alt er blandet godt sammen.
Forsett og spe og tilsett fosfat. Når all kraft er kommet i farsen skal den ikke være varmere en 4-8 grader.
Nå skal farsen kjøres til emulsjon "binding" Sett maskinen gradvis på full fart og kjør til farsen har en temperatur på 16 grader.
Nå er farsen klar og du kan steke en prøvekake, før stapping, farsen stappes i svinetarm 32-34, eller svinetarm 34-36.
Pølsene kaldrøykes rundt 20grader, eller varm-røykes på 50-55 grader til de er gyllen brune.
Trekkes i 80 graders vann i ca 20 minutter.
Lykke til !
Vel bekomme!
Brukes til tykke pølser, som Falukorv.
Kan sprekke ved koking. La dem trekke på 80-85 grader.
Diameter: 38-40mm.
Lengde: 6 meter.
Hjelpestoff som gjør det lettere å binde fett og vann sammen, resultat er en saftig og fin kjøtt/fiskefarse.
Forbruk: ca.3-5 gr pr. kg. ferdig fars
under kan du velge mellom 100g, 500g eller 1000g
Produktbeskrivelse
Fint, rent, tørket vakuumsalt med nitritt.
Mengde 0,5L (ca 500g)
Blandingsforholdet: Salt, Natriumnitrit E250 Max 0.6% , antiklumpemiddel E535
Nitrittsalt – Nitritsalt er i dag et helt vanlig produkt som brukes av hele kjøttindustrien i Norge, men sterkt regulert av Mattilsynet. Vårt salt er som nevn ferdigblandet 99,4% vakuumsalt og 0.6% nitritt.
Nitritt/nitrat virker effektivt mot dannelsen av botulismebakterier, og gjør at kjøttet beholder sin rødfarge.
HACCP-informasjon
Produktet er
· fri for GMO
· fri for allergener
NB! I Norge er ikke nitrittsaltet tilsatt pigment, som i andre land, så merk beholderen godt for å hindre forveksling mellom vanlig bordsalt og nitrittsalt
Om det ønskes mer info om Nitrittsalt kan dere finne det her. https://no.wikipedia.org/wiki/Natriumnitritt, eller google Nitrittsalt.
Svart pepper er tørkede bær fra busken piper nigrum dyrkes i f.eks India og Vietnam. Pepper er krydderet som brukes mest i verden. Svart, hvit og grønn pepper er bær, men har blitt behandlet annerledes.
Svart pepper brukes til all matlaging og som bordkrydder.
Allehånde er et krydder som har sitt navn fra en opplevelse av den kombinerte smaken av kryddernellik, pepper, kanel og muskat. Det er sterkt som svart pepper, mellom 100 og 500 på Scovilleskalaen.
Muskat brukes primært i stuinger, sauser og krydder blander. Smaken er frekke og går godt sammen med blant andre ananas og spinat. God krydder til potetmos
Logg inn først
Logg inn
Please sign in first.
Sign in