Brukes til wienerpølser.
Kan sprekke ved koking. La dem trekke på 80-85 grader.
Diameter: 18-20mm.
Lengde: 22-25 meter.
Dette trenger du
800 gr kjøttdeig
400 gr kjøttdig av svin
2 ss hvitløkpulver eller 20 gr fersk moset hvitløk
40 gr nitritt salt
1/2 ss Dextrose
startkultur i henhold til beskrivelse under produktet (kan også bruke en bit med annen spekepølse som du kverner med i farsen)
3 gr sort pepper
3 gr jegermiks krydder
Fåretarm 18-20 mm
Slik gjør du
Bland sammen begge typene kjøttdeig tilsett alt av krydder og salt. Kna og bland til du får en smidig og seig masse. Bland sammen startkulturen (etter beskrivelse i produkt infoen) tilsett fruktosen. La dette stå å for-gjære i 10 min. Tøm så startkulturen i farsen og bland godt sammen. Det er viktig at startkulturen blir blandet godt i farsen.
Stapping av spekepølsa:
Bruk fåretarm 18-22 mm da får du en tarm som gir den rette tykkelsen. Knyt godt i enden og heng pølsene opp for røyking i minst 1 døgn. Det behøver ikke være røyk kontinuerlig, men mesteparten av tiden og la pølsene henge der hele tiden.
Speking:
Etter røyking skal pølsene spekes 2-3 uker på et kjølig, (8-12 grader C) luftig og fuktig sted, minst 70-80 % fuktighet er bra. Pølsene mister mye vekt (ca. 30% innen de er ferdig speket) i denne tiden. Det er viktig at fuktigheten ikke forsvinner for fort ut av pølsene for da har det lett for å danne seg hulrom midt inni pølsa, rynket og stygge blir de også. Det er derfor vi vil ha høy fuktighet i modning miljøet og forholdsvis kjølig.
Har du problemer med å holde fuktigheten oppe, kan du prøve å henge opp fuktige håndkleder på veggene i modning rommet. Merker du at pølsene blir tørre og mørke før tiden, kan du med fordel bruke vått tørkepapir/kjøkkenpapir og surre rundt pølsene for at pølsene får trekke til seg fukt og svelle.
Siden spekingen går så fort, er det lønnsomt å bruke startkultur så ikke vesketapet blir for stort. Startkulturen gjør sitt til at spekingen starter før fuktigheten begynner å fordampe fra pølsene. Du får derfor en mer fuktig og smidig (ikke hard og tørr) spekepølse.
Vel bekomme!
Brukes til wienerpølser.
Kan sprekke ved koking. La dem trekke på 80-85 grader.
Diameter: 18-20mm.
Lengde: 22-25 meter.
Et aromatisk dekorkrydder til kjøtt, salater o.l.
ANBEFALT DOSERING:
Etter eget ønske.
INGREDIENSER:
sennep, paprika, karve, løk
ALLERGENER:
Sennep
TEXEL SP318- tradisjonell norsk salami, litt mindre syrlig – gir også en litt rødere farge i pølsa.
Dosering: 20g er nok til 200kg masse/farse.
NB! Oppbevares alltid i fryser
BRUK
Ta posens innhold og bland den ut i kald vann.
Posens innhold er tilpasset en gitt mengde farse.
Hvis du eksempelvis skal lage 20 kg pølse/farse og posens innhold er tilpasset 100 kg, tar du da 1/5 av blandingen og tømmer i farsen.
Du må bruke så lite som mulig. Vannet skal jo ut av farsen når du lager spekepølse.
Men igjen må du bruke så mye slik at du kan få rørt ut kulturen og at du lett kan dele den opp i den mengden du skal ha i.
Det er heller ikke farlig om du tømmer i litt for mye.
Så med et vanlig desilitermål er det nok helt greit å blande ut i 5 dl. Vann og så tømme 1 dl. Inn i farsen.
Prosessen stopper når kulturen har spist opp alt sukkeret.
Det er viktig at dere bruker 5 gr dextrose eller pøkulus pr. kg farse . Som mat til startkulturen.
Svart pepper er tørkede bær fra busken piper nigrum dyrkes i f.eks India og Vietnam. Pepper er krydderet som brukes mest i verden. Svart, hvit og grønn pepper er bær, men har blitt behandlet annerledes.
Svart pepper brukes til all matlaging og som bordkrydder.
Dextrose tilsettes til næringsmidler for å søte dem, og også noen ganger som et fyllstoff eller et konsistensmiddel. Druesukker brukes i sauser, kaker, kakemikser, godteri, energidrikker, og frosne desserter. Det brukes ofte mat som spekemat, hermetisk mat, pretzels, pickles og kjeks.
Produktbeskrivelse
Fint, rent, tørket vakuumsalt med nitritt.
Mengde 0,5L (ca 500g)
Blandingsforholdet: Salt, Natriumnitrit E250 Max 0.6% , antiklumpemiddel E535
Nitrittsalt – Nitritsalt er i dag et helt vanlig produkt som brukes av hele kjøttindustrien i Norge, men sterkt regulert av Mattilsynet. Vårt salt er som nevn ferdigblandet 99,4% vakuumsalt og 0.6% nitritt.
Nitritt/nitrat virker effektivt mot dannelsen av botulismebakterier, og gjør at kjøttet beholder sin rødfarge.
HACCP-informasjon
Produktet er
· fri for GMO
· fri for allergener
NB! I Norge er ikke nitrittsaltet tilsatt pigment, som i andre land, så merk beholderen godt for å hindre forveksling mellom vanlig bordsalt og nitrittsalt
Om det ønskes mer info om Nitrittsalt kan dere finne det her. https://no.wikipedia.org/wiki/Natriumnitritt, eller google Nitrittsalt.
Hvitløk er en plante i løkfamilien som er nært beslektet med kepaløk (vanlig løk), sjalottløk, purreløk og bjørneløk. Den vokser ikke vilt. Hvitløk er ofte brukt til både kulinariske og medisinale formål.
Logg inn først
Logg inn
Please sign in first.
Sign in