Sossiser
Dette trenger du
5kg Medisterdeig
1,5kg Kjøttdeig
125g Salt
20g Hvit pepper
10g Allehånde
10g Malt muskat
15g Ingefær
6stk Egg
1l Melk
5dl Fløte
300g Potetmel
Sossiser Fåretarm 22/24 Middagspølse Svinetarm 34/36
Slik gjør du
Bland medisterdeig , kjøttdeig, krydder og salt godt i farsehakka eller foodprosessor. Bland i eggene og ha i halvparten av melken og fløten. Spe i potetmelet og ha i resten av melken og fløten.
Deigen stoppes i ønsker størresle tarm. Stoppes ut i ca. 1 m lange størrelser og vikles i 8-12cm sosisser størrelser.
Trekkes i 8-10 minutter i 76-80 graders vann.
Avkjøles i kaldt vann.
Denne oppskriften gir ca. 8kg farse
PS: Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.
Vel bekomme!