Hot italiensk pølse
Dette trenger du
2,5 kg svinekjøtt
1,2 dl kald rødvin
2,3 dl hakket frisk persille
70 gr salt
1-ss hvitløkpulver eller-4-5 fedd hvitløk, hakket
1-ss fersk ny kværnet pepper
3-ts kajennepepper
5-ss fennikel frø (gjerne Malt)
2-ts knust chili pepper
5-ss paprika
Slik gjør du
Kvern kjøttet i ønsket størrelse gjerne 1-3 ganger, denne pølsen kan du også ha ganske grov så det kan holde med 1 gang med en grov hullskive.
Bland så de to farsene tilsett saltet og ha i alle ingrediensene, tilsett så den kalde rødvinen litt om gangen. Bland til deigen blir seig og smidig
Om du bruker mikser, miks på lavt turtall til du ser at all veske er trukket inn. Sett mikseren på fullt og miks til farsen blir seig.
Nå er farsen klar til å stappes i tarm. Her kan du velge Fåretarm 26-28 eller Svinetarm 28-30
Røyking av pølsene
Før du røyker pølsene må de henge å tørke, har du varme i røykskapet så la de henge i ca 30 min eller til de er skinntørre. Våte pølser tar ikke til seg farge eller smak av røyken. Røyk pølsene på 50-60̊ C til de er fine og brune, for så å trekke dem i vann til kjerne temp er på 78̊ C
Avkjøles i kaldt vann.
Vel bekomme!