VARMRØKT MAKREL
Dette trenger du
Makrell delt eller hel side.
Salt
Sukker
Peppermix Grov uten salt
Slik gjør du
Salting.
Strø ½ til 1 ts sukker og 2 ts fin salt på hver filet, gni det gjerne lett inn.
La Makrellen stå i 3-4 timer og skyll raskt av.
Tørk forsiktig av vannet med tørkepapir
Tørking.
Etter at du har tørket av med tørkepapir, la Makrell filetene stå luftig og kjølig i 3-4 timer, så de får tørke litt. Viktig at dem blir gode å tørre.
Nå er du klar til røyking.
Røyking.
Røykespon Prøv deg litt frem med hva du synes smaker best.
I denne oppskriften bruker vi Or 2t og Hickory 2t
Fordel filetene ut i skapet på rist eller heng dem opp og røyk i 4 timer
Varm opp røykskapet til 65-70 grader
Pepper Makrell
Når makrellen er fuktig på overflaten strør du på litt grove peppermiks.
Har fisken blitt tørr på overflaten kan du stryke på et tynt lag med vann eller olje først, for å få Peppermiksen til å sitte.
Vel bekomme!