KJØTTPØLSE
Dette trenger du
350 g Svinekjøtt
350 g Storfekjøtt
300 g Spekk
1 dl. Vann
30 g Salt
2 ss Druesukker / Dextrose
3 ts Pepper
2 ts malt koriander
1-2 hvitløkfedd knust
1 ts malt ingefær
Om du ønsker røyksmak på pølsene kan du tillsette Fumy Røykkrydder 1-2g pr kg farse. Eller røyke dem på vanlig måte.
Slik gjør du
Alt kjøttet kvernes gjennom en medium til fin hullskive og blandes sammen med salt til en klebrig masse. Temperaturen holdes så lav som mulig. Tilsett krydder og spe med kalt vann i 3-4 omganger. Tilsett kvernet spekk ved 10 – 12 grader og bland farsen ferdig til maks. 15 grader.
Stek gjerne en prøvekake, virker kaken veldig fast kan du blande inn litt mer vann. Juster med krydder etter smak. Når du er fornøyd med smaken er det bare å stappe farsen i svinetarm / fåretarm og slyng eller flett pølser i ønskede lengder.
Pølsene trekkes ved - maks. 80 C til kjernetemp på +72C i ca 20min. Kjøles rask ned i isvann.
Vel bekomme!