OPPSKRIFT CHORIZO PØLSE
Dette trenger du
700 – 800g mager svinekjøtt
200-300g spekk
Eller 1kg fet sideflesk (ribbe) uten ben og svor
Svinetarm 28-30
1 ss salt
5 ss paprikapulver
2 presset hvitløkbåter
1 ts grovmalt pepper
1 ts malt cumin
1 ss tørket oregano
1 ss hvitvineddik
Eller bruk vårt Chorizo krydder 23-25g pr kg farse
Om du ønsker røyksmak på pølsene kan du bruke røkt paprikapulver, eller tillsette Fumy Røykkrydder 1-2g pr kg farse.
Denne oppskriften gir ca. 1kg farse
Slik gjør du
Kutt kjøtt og spekk i ca 2x2 cm terninger og sett det på frys i ca. ½ time
Bland i hvitløk, krydder og salt.
Kvern alt gjennom grov hullskive.
Bland farsen godt i ca. 3 minutter for hand eller i maskin.
Fyll farsen i svinetarmer kaliber 28 / 30mm
Bind opp pølser parvis eller i ring.
Du kan grille/ steke pølsene rå eller henge dem til speking for eksempel i en kjølig kjeller i ca. 2 – 3 uker, avhengig av hvor fast du ønsker dem.
Vel bekomme!