WIENERPØLSE OPPSKRIFT 1
Dette trenger du
Dette trenger du:
700g svinenakke, svineribbe
300g Spekk (ca. 30%)
2 g. fosfat (Plasmulgin)
2-5 dl isvann
15 g potetmel
2-3 g chilli pepper
2-3 g sort pepper
2 g muskat
2 g malt ingefær
2 g allehånde
1/2 liten fersk gul løk
3 båter hvitløk
10 g nitritt salt eller vanlig salt.
Fåretarm 20-22
Slik gjør du
Kvern kjøttet i ønsket størrelse gjerne 2-3 ganger
Bland så de to farsene tilsett saltet. Bland kraftig til farsen er seig. Rør maisenna melet ut i litt av melken og tilsett dette i farsen, og bland godt. Om du bruker mikser, miks på lavt turtall til du ser at all veske er trukket inn. Sett mikseren på fullt og miks til farsen blir seig. Bland alle krydderene i en bolle og rør godt om sammen med litt av melken, hell krydderblandingen i farsen og miks på lavt turtall til all veske er trukket inn. Miks så kraftig til farsen er blitt seig. Slik holder du på til all melken er bruk opp, spe å mikse, spe å mikse. Miks lenge og kraftig, farsen skal bli riktig seig. Tilslutt tilsetter du osten og blander godt
Nå er farsen klar til å stappes i tarm.
Røyking av pølsene
Før du røyker pølsene må de henge å tørke, har du varme i røykskapet så la de henge i ca 30 min eller til de er skinntørre. Våte pølser tar ikke til seg farge eller smak av røyken. Røyk pølsene til de er fine og brune med en kjerne temp på 78 grader C. Eller svalrøyke dem på 50-60̊ C til de er brune og fine for så å trekke dem i vann til kjerne temp er på 78̊ C
Avkjøles i kaldt vann.
Denne oppskriften gir ca. 1kg farse
PS: Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.
Vel bekomme!