BONDEPØLSE MED OST OG BACON
Dette trenger du
2,5 kilo svine bog eller lignende
130 gr potetmel
1,3 liter melk
55 gr salt
2 ts svart pepper
1 ts kvit pepper
2 ts salvie
1 ts timian
2 store løk kvernet med kjøttet
6 fed hvitløk kvernes med kjøttet
250 gr gul\kvit ost i små terninger. Her brukes den osten du liker, Jarlsberg gir en nydelig søt smak,gul ost en mildere annonym smak osv.
ca 220 gr Bacon ( egenprodusert så klart, Se posten kladrøkt bacon)
Slik gjør du
Kvern kjøttet i ønsket størrelse gjerne 2-3 ganger, kvern løk og kvitløk sammen med kjøttet
Ha kjøttet i miksebollen, tilsett salt. Rør så dette godt sammen til en seig fast masse før du har i potetmel. Begynner å spe med melk men bare litt av gangen og miks lenge og kraftig mellom vær gang du sper. Farsen skal bli seig mellom vær gang. Ha i resten av krydderet mens du blander.
Nå er farsen klar til å stappes i tarm.
Røyking av pølsene
Før du røyker pølsene må de henge å tørke, har du varme i røykskapet så la de henge i ca 30 min eller til de er skinntørre. Våte pølser tar ikke til seg farge eller smak av røyken. Røyk pølsene til de er fine og brune med en kjerne temp på 78 grader C. Eller svalrøyke dem på 50-60̊ C til de er brune og fine for så å trekke dem i vann til kjerne temp er på 78̊ C
Avkjøles i kaldt vann.
Stekes\grilles på lav varme så ikke skinnet sprekker og osten renner ut.
Vel bekomme!