Varmrøkt Laks

 

Råvare:

Laksefilet delt eller hel side.

Salting. (baseres på 1kg filet)

1 spiseskje sukker dryss dette utover fileten. (Pass på å få litt tykkere på der som fileten er tykkest.)

Vent til sukkeret har blitt vått.

Ta så 2 spiseskjeer salt og dryss ut på samme måte som sukkeret.

Er filetene større eller mindre enn 1kg, så tilpass med litt mer eller mindre sukker/salt.

Legg filetene på en rist, eller legg dem oppå hverandre i en balje.

La dette stå ca. 3-4 timer, og skyll raskt av saltet.

Tørking.

Tørk forsiktig av med et papirhåndkle for å tørke.

Legg så filetene på en rist, stå luftig og kjølig i 3-4 timer de blir helt tørre. Viktig at dem blir gode å tørre.

Filetene kan nå legges i røykeovnen og røykes.

Røyking.

Røykespon Prøv deg litt frem med hva du synes smaker best.

I denne oppskriften bruker vi Or 2t og Hickory 2t

Fordel filetene ut i skapet på rist eller heng dem opp og røyk i 4 timer

Varm opp røykskapet til 65-70 grader

Pepper Laks

Når Laksen er fuktig på overflaten strør du på litt grove peppermiks.

Har fisken blitt tørr på overflaten kan du stryke på et tynt lag med vann eller olje først, for å få Peppermiksen til å sitte.