SINGLONG – Black Pepper Pølse

Dette trenger du

1.6 kg svinekjøtt 25-30% fett kvernes til kjøttdeg

6 ss. SINGLONG – Black pepper sauce (ønsker du mer sting i pølsa ha i mer peppersaus)

4 ss. løkpulver eller 12 gr fersk

1 ss. hvitløk granulat/pulver

2 ss. Meriam

2 gr pepper

2 ts. muskatt malt

32 gr. nitritt salt (eller vanlig salt)

112 gr. potetmel eller maisenna mel

8 dl isvann

7 gr fosfat

Dette gjør du
Mal kjøttet 2-3 ganger eller bruk foodprosessor på halvparten og kjør det til en fin pasta.
Ta alt kjøttet i bollen og tilsett salt, peppersausen og alt krydder og miks det til det binder seg. Nå tilsetter du potetmel og sper med isvann litt av gangen til du ser farsen binder vannet. La maskinen elte til deigen har fått en seig og litt fast og smidig tekstur. Dette er farsepølser, det vil si at deigen er spedd og har en fin tekstur. Stappes i svinetarm.
Svalrøykes 30-40 grader til pølsene er gyllen brune, trekkes deretter i 85 graders forvarmet vann til kjernetemperareturen er på 76 grader C. La pølsene ligge å dampe i fra seg i 3-4 minutter før de avkjøles i kaldt vann. På den måten får du pølser med knekk i skinnet :-)
PS:Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.

Vel bekomme!